الأربعاء، 4 يونيو 2008

الجبنة

طريقة عمل الجبنة :

المقادير :
1 كجم لبن _ قطعة جبنة قريش متوسطة _ كوب زبادى _ 1/2 م/ص ملح .

طريقة التحضير :
نغلى اللبن وبعد ان يغلى نرفعه من على النار ليهدأ حتى يصبح دافئ مايل للسخونة ، ونفتت قطعة الجبنة القريش على الزبادى ونقلبهم جيدا ثم نضيفهم للبن ومن الافضل ان نضع اللبن فى علبة ثلاجة وبعد وضع المكونات على بعض نغطى علبة الثلاجة بغطاها ونحكم غلقها ونتركها حوالى 8 ساعات ثم نفتحها ونكون مجهزين شاشة ومصفى سلك ونفرد الشاشة على المصفى ونضع اللى بداخل العلبة على الشاشة ونرش شوية ملح حسب الرغبة ونتركها فى الثلاجة لتانى يوم تكون اتصفت كويس ونزلت منها المية اللى بيقولوا عليها شرش وبالهنا والشفا وان شاء الله هتعجبكم .

ملحوظة : فى اكتر من طريقة لعما الجبنة يعنى ممكن نترك اللبن حتى يقطع وبعدين نصفيه ونرش عليه شوية ملح وممكن اننا بعد ما يسخن نضع اتنين ملعقة كبيرة خل ونسيبه دقيقتين على النار هنلاقى اللبن بيفصل من بعضه ويقطع بس الطريقة دى بتطلع حتة جبنة صغيرة وافضل طريقة هى اللى انا كتباها وهى افضلهم فى الطعم والكمية .

هناك تعليقان (2):

مسلمة يقول...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بارك الله فيكى حبهان
وجعله الله فى ميزان حسناتك
معجبه جدا بالاشياء البسيطه اللى دايما بتقدميها
انا مش فاهمة ازاى افرد الشاشه على المصفى دا اولا
ثانيا - لما الجبنه تتصفى من الماء الزائد الجبنه مش (تفرول او تتفل) ولا ايه
- طعم الجبنه مش هيتغير بسرعه لما نتركها كام يوم فى الثلاجه ولو طعمها هيتغير يبقى ايه الحل ممكن توضحيلى بعد ازنك
وجزاكى الله خيرا

غير معرف يقول...

مسلمة

اولا : بالنسبة انك ازاى تفردى الشاشة على المصفة دى سهلة خالص لو عندك مصفى سلك متوسطة زى اللى بتصفى بيها الزيت كدة افردى عليها الشاشة عادى خالص وبعدين صبى الجبنة على الشاشة ويكون تحتهم طبق او حلة صغيرة علشان المية اللى هتنزل .

ثانيا : لما المية بتتصفى منها عمرها ما هتفرول او تتفل بالعكس هتمسك فى بعضها وتتجمع وتبقى حتة واحدة .

ثالثا : الجبنة طعمها مش هيتغير الا لو درجة برودة التلاجة منخفضة لانك بتقفلى علشها علشان ما تنشفش او تلفيها فى كيس بلاستيك ومش هتبوظ بين يوم وليلة هتقعد كذا يوم طعمها مش هيتغير ولو جربتيها يا مسلمة ياريت تقوليلى النتيجة اللى وصلتلها وطعمها هيعجبك اوى ومش هتلحق تفضل كتير فى الثلاجة .