الخميس، 1 مايو 2008

البيتزا المزخرفة


طريقة عمل البيتزا المزخرفة :


المقادير :


العجينة : 2ك دقيق _ 2 م/ص خميرة جافة _ 1 م/ص ملح _ 2 م/ص سكر _ 3/4 كوب ماء دافئ _ 2 م/ك زيت.

الحشو : صباع هودوج كبير(مقطع قطع صغيرة وسميكة تشبه المربعات الصغيرة ) _ 1/4 كجم سجق شرقى _ بصلة كبيرة مقطعة الى حلقات رقيقة _ 2 حبة فلفل رومى _ 1م/ص ملح _ 1/4 م/ص فلفل اسود _ 1/4 م/ص بهارات _ 1/4 م/ص زعتر _ زيتون اسود واخضر _ صلصة طماطم _4 م/ك زيت .


طريقة التحضير:


نقطع الفلفل حلقات رقيقة والبصل ويمكننا وضع فلفل اخضر حامى حسب الرغبة ونقطع السجق قطع صغيرة ونضع 4 ملاعق زيت فى طاسة على النار وعندما الزيت يسخن نضع السجق ونقلبه حوالى دقيقتين وبعدين نضيف الفلفل الاخضر الرومى والبصل ونقلبهم حتى نشعر ان البصل دبل ولكن لانتركهم حتى يستوى على النار ونضع التوابل عليهم ونقلبهم جيدا .


نقلب الدقيق والملح والسكر والخميرة اى كل المكونات الجافة مع بعضها ونعمل حفرة فى الدقيق ونضع فيها الماء و2 م/ك من الزيت ونعجن حتى تصبح عجينة ملساء ونغطيها بكيس بلاستيك ونتركها فى مكان دافئ حتى تخمر اى حجمها يتضاعف ونقطعها الى قطعتين الثلث والثلثين ، نأخذ القطعة الكبيرة وهى الثلثين ونفردها فى صينية مقاس 28سم ، ونأخذ القطعة الثلث نقطع منها قطع صغيرة فى حجم الليمونة الصغيرة وبعد ما ننتهى من التقطيع نأخذ كل قطعة ونفردا بأصابعنا ونضع فيها قطعة من الهوت دوج ونقفلها بحيث تكون مدورةفى حجم الليمونة ونضعها على طرف العجينة المفرودة فى الصينية وهكذا حتى نغطى اطراف العجينة ونكون مسخنين الفرن قبل ما ندخلها بداخله ، وبعد دخول الصينية ونحس انها استوت نصف سوى نخرجها من الفرن ونضع عليها صلصة الطماطم ثم خلطة السجق والبصل والفلفل وحلقات الزيتون ونضع جبنة موزريلا على الوجه وندخلها الفرن لكى نكمل سواها ولما الوجه يحمر نخرجها من الفرن وهى بتاخد وقت حوالى 20 دقيقة وطبعا بيختلف من فرن لاخر ولابد ان نتابعها داخل الفرن .

ملحوظة : نحاول واحنا بنقطع العجينة اننا نعمل كل حاجة بسرعة قبل ما تخمر فى الصينية لانها لو خمرت وبعد كدة نسويها هيكون طعمها مشابه للفينو ، وناخد بالنا واحنا بنعمل قطع العجين الصغيرة وبنضعها على طرف العجينة المفرودة فى الصينية اننا نترك مسافات بين كل واحدة و واحدة لانها لما تستوى هيلتصقوا ببعض لان حجمهم هيزيد ويتضاعف ، واحنا برده بنفرد العجينة فى الصينية ياريت نترك مسافة حوالى سم من الجوانب لاننا هنضع عليها قطع العجين الصغيرة بالهوت دوج وهتاخد مكان ، ونحاول نضغط على قطع العجين المدورة المحشية بالهوت دوج واحنا بنضعها على طرف العجينة المفرودة فى الصينية لكى لا تسيب من بعضها بعد ما تستوى ، ومهم جدا اننا نضع الجبنة الموتزريلا وان لم تتوافر نكسر بيضة على وجه البيتزا لكى تجعل الحشو متماسك على البيتزا عند تقطيعها لكى لايقع فى التقطيع وينشف الحشو من حرارة الفرن .

هناك 4 تعليقات:

غير معرف يقول...

جزاكى الله خيرا اختى على البيتزا الجميله ولكن مامعنى الهوت دوج
انا شايفه ان 2 كيلو دقيق كتير ايه رايك فى انتظار ردك اختك امل

غير معرف يقول...

ومسانده لكى منى فى هذه عمل البيتزا اليكى هذه الصلصه هههههه


صلصة رائعة للبيتزا
المقادير:

3م.ك كبيره صلصة طماطم -
1/2 م.ص زعتر-
ملح وفلفل اسود حسب الرغبة -
1 م.ص خل -
2م.ص ماء -
وتعدل المقادير حسب حجم البيتزا .


الطريقة:

تخلط المكونات جيدا ثم تفرش على سطح البيتزا بالتساوى ثم يوضع فوقها ماتشائين من الحشو

غير معرف يقول...

امل الاسلام


2 ك معناها اتنين كوب دقيق وليس اتنين كيلو وياريت تدخلى على المقدمة اللى هى بعنوان وجبات تيك اواى هتلاقى فيها معايير المقادير وبالنسبة للهوت دوج فى البيتزا المزخرفة دى ضرورى للطعم لان طعمه بيبان اوى لانك لو حطيطى لحمة مفرومة او سجق او اى حاجة بتحبيها طعمها مش هيبان خالص زى الهوت دوج وانا جربت حاجات كتير اوى فى كل حاجة كتبتها لغاية ما اتوصلت للنتائج دى وقررت انى اكتبها وافيد بيها الناس وشكرا جزيلا على وصفة صلصة البيتزا دى وهبقى اجربها واقولك رأيى بس انا بحبز العادية لان حشو البيتزا بيكون فيه توابل واضافات فلما بنضيف كمان للصلصة خل بيبقى الطعم مزز شوية وممكن الصلصة يدخلها توم كمان وناس كتير بتعمل كدة بس بيغير من طعمها مش زى اللى بره وانا بحاول اوصل لطعم الاكل اللى بره علشان احنا عندنا عقدة اكل بره ومش بنقتنع اننا نقدر نعمل زيه وانضف واحلى بس اللى عايز يجرب براحته طبعا وينقلى اللى ينجح معاه واكون شاكراله ونسيت اقولك ان هو اسمه كدة فى السوق هو اسم مش ظريف ويقرف ونفسى اغيره بصراحة بس طعمه لذيذ (هوت دوج ) بس ياريت نحاول ان يكون فى سلطة جمب الاكل وحاجات خضرة تكون مفيدة زى الجرير والخيار مثلا
وجزاكى الله خيرا يا امل .

غير معرف يقول...

السلام عليكم.......
ازيك يا ام عمار ؟؟ ارجو منكى رد سريع على هذا السؤال.
ايه هى التتبيله السريه لفليله السمك لأني بعمله بيطلع ماسخ ومالوش طعم.....

جزاكى الله ُخيراً
ام مريم