طريقة عمل ارز بالقرفة بسبحان الله :
المقادير :
1/2كجم ارز _ م/ص قرفة _ 2 م/ك سكر _ 3ك ماء _ 2م / ك سمنة _ ملح .
طريقة التحضير :
نضع السكر فى إناء(ونقول سبحان الله) ونضع معه 2ملعقة ماء ونضعهم على النار مع التقليب المستمر(ونقول سبحان الله) حتى يصبح لونهم بنى غامق اى يصبح كراميل (ونقول سبحان الله) ثم نضيف الماء والملح والقرفة والسمنة ويترك حتى الغليان (ونقول سبحان الله) ونغسل الارز ونضعه وتكون النار متوسطة (ونقول سبحان الله) وعندما يشرب مائه نجعل النار هادئة (ونقول سبحان الله) ، وبعد ان ينضج نضعه فى قالب ونساويه ونقلبه على طبق مسطح ويمكننا ان نضع عليه كبد وقوانص بالبصل وزبيب (ونقول سبحان الله) .
"سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم " .
1/2كجم ارز _ م/ص قرفة _ 2 م/ك سكر _ 3ك ماء _ 2م / ك سمنة _ ملح .
طريقة التحضير :
نضع السكر فى إناء(ونقول سبحان الله) ونضع معه 2ملعقة ماء ونضعهم على النار مع التقليب المستمر(ونقول سبحان الله) حتى يصبح لونهم بنى غامق اى يصبح كراميل (ونقول سبحان الله) ثم نضيف الماء والملح والقرفة والسمنة ويترك حتى الغليان (ونقول سبحان الله) ونغسل الارز ونضعه وتكون النار متوسطة (ونقول سبحان الله) وعندما يشرب مائه نجعل النار هادئة (ونقول سبحان الله) ، وبعد ان ينضج نضعه فى قالب ونساويه ونقلبه على طبق مسطح ويمكننا ان نضع عليه كبد وقوانص بالبصل وزبيب (ونقول سبحان الله) .
"سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم " .
هناك 4 تعليقات:
الارز بالقرفه ده طبق حلو ولا عادى
ام مريم
الارز بالقرفة ده جميل جدا وجربيه وان شاء الله يعجبك والارز بالقرفة بيتقدم فى مطاعم كتير مع مشويات زى الكفتة والفراخ بس اهم حاجة علشان ينجح معاكى لازم تقولى سبحان الله .
سؤال مهم بس
هو لازم اقول سبحان الله عشان يطلع حلو
ولا بس عشان اشغل وقتي بالذكر
إرسال تعليق