الأربعاء، 30 أبريل 2008

الدجاج على الطريقة الامريكية (دجاج كنتاكى )

طريقة عمل الدجاج على الطريقة الامريكية (دجاج كنتاكى ) :
المقادير:
فرخة مقطعة 8 قطع (1كجم-1/2 1 كجم وزنها ) _بصلة مفرية 1/2 1 م/ك ملح _ 1 م/ص بهارات _ 2 ملعقة مستردة _م/ص فلفل اسود _1/2 م/ص حبهان _ م/ص زعتر _م/ص كمون _ 3م/ك خل _2 م/ك كارى _ م/ ص زنجبيل _ 2 م/ص بيكينج بودر _1/4 كجم دقيق _ 2بيضة .
طريقة التحضير :
تقطع الفراخ وتغسل جيدا وتتبل بالبصل والملح والبهارات والفلفل الاسود والمستردة والخل وتترك 24ساعة على الاقل حتى تشرب من التوابل ، نقسم الدقيق فى وعائين نترك الوعاء الاول بدون اضافات اما الوعاء الثانى نضيف عليه الكارى والبيكينج بودر ونصف ملعقة فلفل اسود ويقلبوا جيدا ،وبعد ذلك نضع قطع الفراخ فى الدقيق العادى وتلف بيه ثم فى البيض ثم فى الدقيق المخلوط ونتركها حوالى 30 دقيقة فى الفريزر وبعد ذلك نضعها فى الزيت المغلى الغزير فور خروجها من الفريزر لمدة 20 دقيقة ، وتقدم ساخنة مع بطاطس محمرة صوابع وسلطة خضرا .
ملحوظة :
يجب ان يكون الزيت مغلى وغزير اى يغطى قطع الفراخ وبعد وضع الفراخ فيه يجب ان تكون النار هادئة لكى تستوى الفراخ جيدا وعندما يصبح لونها ذهبيا تكون نضجت ،ويمكن وضع توابل اخرى مثل جوزة الطيب وكبيبة صينى ودبس رمان حسب المقدرة تضاف للتتبيل الفراخ .
" مثل الذي يذكر ربه والذي لايذكر ربه مثل الحي والميت فاذكر الله عبد الله الا بذكر الله تطمئن القلوب وافضل الذكر سبحان الله والحمد لله ولا اله الا الله والله اكبر "

هناك 3 تعليقات:

غير معرف يقول...

وصفه جميييييييييييله
واكله انا بحبها اوى
ونفسى اعملها فى البيت بجد

انا جعت والله

تحياتى ليكى
منمن

غير معرف يقول...

منن

جزيتى خيرا يا منمن ويارب تجربيها وتعجبك وميزة طريقة الفراخ دى انها بتحتفظ بالسوائل اللى جواها وفايدتها لانها مش بتتسلق وينزل الغذا بتاعها فى المية اللى بتتسلق فيها وتبقى شوربة وميزة الوصفة دى انها الفراخ بتبقى لحمها طرى وناعم مش مليف زى ما بنسلقها ونحمرها لان فيه ناس كتير اوى مش بتحب تاكل الصدر علشان كدة
كفاية كدة علشان متزهقيش منى ههههههههه .

غير معرف يقول...

بجد الوصفه جميلة بس ليه مبنستخدمش بدل الدقيق بقسماط
وجزاك الله كل خير على الوصفة الجامده دى